Natuurlijke Kraamzorg

Natuurlijke kraamzorg is ontstaan en ontwikkeld vanuit de antroposofische visie, en is een intensieve opleiding met veel kennis over mensbeeld van driegelding, de wezensdelen, de temperamenten en ik ben er geschoold in mijn beroepshouding. Het was een enorme verrijking waar ik je met veel plezier alles over kan vertellen.

Natuurlijke kraamzorg


Natuurlijke kraamzorg is een verdiepende opleiding die ik naar eigen keuze gevolgd heb. Het is niet iets heel anders dan normale kraamzorg, het is aanvullend. Je krijgt sowieso standaard de beste kraamzorg, volgens de vereisten van het kwaliteitsregister van het KCKZ.


Maar als je dit wenst, kan ik je vanuit de natuurlijke kraamzorg veel bieden. Ik kan je veel vertellen over warmtezorg, preventie overprikkeling, het belang van bepaald materiaalgebruik zoals wol, katoen en zijde of kruiden zoals kamille en goudsbloem. De nadruk ligt op rust, regelmaat en harmonie.

Het gebruik van natuurlijke middelen bij de verzorging van moeder en kind staan centraal evenals de aandacht voor warmte en tastzin. Met de aandacht voor warmtezorg geef ik een bijdrage aan emotionele, geestelijke een lichamelijke welbevinden van jou en je gezin.


Persoonlijke aandacht zijn belangrijke elementen voor herstel. Ik ondersteun rust specifiek door: dienstbaarheid, en hier professioneel mee om te gaan, ik geef gericht voedingsadvies door diverse theeën en gerechten te maken, aandacht voor de signalen die jouw kind geeft en deze te begrijpen, aandacht voor omhulling zoals het leren gebruiken van wikkeldoeken, wollen kleding, en ik kan je informeren over wasbare luiers en prikkelarm verschonen van de baby. Ook kan ik je voet inwrijvingen met ontspannende olie geven, zodat je je broodnodige rust kunt vinden, of schouderinwrijving met bepaalde olie om de melkproductie op te wekken. Ik maak veelvuldig gebruik van kamille voor het spoelen van eventuele hechtingen, en van kamille oliën bij naweeën, of bij darmkrampjes van de baby.Ik kan warmte kompressen aanleggen en kwarkkompressen om ontstekingen in de borst te voorkomen.

Meer over natuurlijke kraamzorg lezen?

Onderstaande artikelen zijn geschreven door mijzelf, en andere collega's die ook natuurlijke kraamzorg bieden

bron:  E. Schoorel www.natuurlijkekraamzorg.nl